Nezle Olan Anne Bebeğini Emzirebilir Mi?

Gülcan

New member
Nezle Olan Anne Bebeğini Emzirebilir Mi?




Nezle Nedir?
Nezle, buruna yerleşen virüsler yüzünden burun tıkanıklığı, burun akması, hapşırma ve bazen de ateşin yükselmesiyle kendini gösteren bir hastalık türüdür.

Anne Nezle Olduğunda Bebeğini Emzirmeli Midir?
Değişenhava şartları nezle ve grip gibi hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Havanın soğumaya başlamasıyla bu hastalıklarda kendini göstermeye başlar. Anne nezle olursa, kendinden ziyade bebek için endişe duymaya başlar. Bebeğini emzirme konusunda şüpheye düşer. Bazı anneler bebeklerini emzirmezler. Emzirdiği takdirde nezle hastalığının bebeklerine de geçeceğini düşünürler. Fakat bildiklerinin aksine anne ister nezle olsun ister grip her iki durumda da bebeğini emzirebilir. Annelerin bebeğini emzirmemesi bebeğin yararına değil zararına olacaktır. Emzirmeye ara verince bebek huzursuz olur, iştahı kapanabilir, anne ve bebek arasındaki bağ zedelenir ve hastalıklara daha çabuk yakalanır. Anne emzirmeye tekrar başlamak istediğinde bebek memeyi reddedebilir. Anne nezle olduğunda vücudundaki savaşçı hücreler devreye girer ve nezleye karşı antikorlar oluşur. Bu antikorlar anne sütüne geçer. Bebek anneyi emdiği zaman bu antikorları vücuduna alır ve hastalığa karşı direnç ve bağışıklık kazanmış olur.

Böylece bebek nezle virüsüne karşı doğal bağışıklık kazanmış olur ve nezleden korunmuş olur. Yani sanıldığı gibi anne sütünden virüsler değil antikorlar geçer. Bu yüzden anne bebeğini nezle olsa da muhakkak emzirmelidir. Anne bebeğini emzirirken sadece birkaç koruyucu tedbir alması yeterli olacaktır. Bu tedbirleri aldıktan sonra bebeğini rahatça emzirebilir. Bu tedbirler şunlardır: Her emzirme öncesi ve sonrası muhakkak ellerini sabunla yıkamalıdır. Bebeğini emzirirken onun yüzüne doğru hapşırmamalı ona doğru öksürmemeli nefesini doğrudan bebeğe doğru vermemelidir. Hatta dilerse bebeği emzirirken maske de kullanabilir. Anne beslenmesine özen göstermeli faydalı bitki çayları içerek nezleyi atlatmaya çalışmalıdır.