Miller Moss, USC bahar maçında yeniden yapılanan savunmaya karşı mücadele ediyor

plantifulsoul

New member
Hikaye kitabındaki ilk çıkışından bu yana beklenti azalmıştı, USC'nin bir sonraki ilk oyun kurucusu olarak yeri, yıllarca sabırla bekledikten sonra neredeyse kesinleşmişti. Miller Moss'a kalan tek şey bahar antrenmanlarını yüksek bir notla bitirmek ve USC'nin oyun kurucuda Heisman kazananının yerini nasıl alacağına dair kalan soruları susturmaktı.

Ancak Cumartesi günkü bahar maçında hiçbir şey Moss için sorunsuz görünmüyordu; Moss, USC'nin ilk beş oyuncusu olarak ikinci izleniminde iki müdahaleyi de içeriyordu. Caleb Williams sonrası dönemde USC'nin hücumunun nerede durduğuna dair de pek fazla cevap sunmuyor.

Cumartesi günkü serginin yapacağı şey, Lincoln Riley'ye defansif yeniden yapılanması sorulduğunda işaret edebileceği çok sayıda önemli örnek sunmak olacak; zira çok kötülenen grup dört top kaybı yaparak Truva atlarının hücumunu baştan sona geride bıraktı. Savunmanın hücum başlangıcında tespit ettiği 24 sayıya zar zor ihtiyacı vardı, hücumdan sadece 28 sayıya izin verildi ve tamamı ikinci ve üçüncü takım yedeklerindendi.

USC'nin birinci takım savunması tüm öğleden sonra sayıya izin vermezken, rakibini birbiri ardına hata yapmaya zorladı. Şaşırtıcı derecede cimri performansı, son iki sezonda pek fazla ahlaki zafer görmeyen savunmanın 43-28 galibiyet almasına yol açtı.

Riley savunma hakkında şunları söyledi: “Sanırım antrenman sahasında yaptıklarımıza dair bazı görüntüler gördünüz.” “Açıkçası top kaybı yaratmak, muhtemelen günün hikayesi buydu; savunma, hücuma hatalarının bedelini ödetiyordu.”

Bu yanlışlardan ikisi, toplamda yalnızca dört sürüşte pivotun altında kalan Moss'tan geldi. Birinci sınıf öğrencisi Marcelles Williams'ın kötü bir atışı vardı, ikinci müdahalesi son bölgede geldi ve Prophet Brown altılıyı almak için el değmeden geri döndü.

Jaylin Smith ve UCLA transferi John Humphrey gibi iki potansiyel başlangıç oyuncusunu kaçırmasına rağmen, büyük oyunlar USC'nin ikinciliği için büyük bir başarıydı. Maliki Crawford ve DeCarlos Nicholson, grup yeni keşfedilen boyutunu ve uzunluğunu gösterirken partiye katılmak için kendi müdahalelerini de eklediler.

Brown, “Bu oyunları oynayacak ve sahaya çıkıp hızlı oynama özgürlüğüne sahip olacak konuma getiriliyoruz” dedi. “Böyle olduğunda savunma oynamak gerçekten eğlenceli oluyor.”



USC'nin korner oyuncusu DeCarlos Nicholson, Truva atlarının Kolezyum'daki bahar maçında geniş alıcı Ja'Kobi Lane'e yönelik bir pası saptırıyor.

(Allen J. Schaben / Haberler)



Moss nihayet son sürüşünde bir touchdown yapmayı başardı ve 133 yarda boyunca 21 sayıdan 16'sını tamamladı. Ancak Kolezyum'daki taç giyme töreni olabilecek bir öğleden sonra, son sınıf oyuncusu, 172 yarda boyunca 17 pasın 15'ini, bir golü ve bir müdahaleyi tamamlayan, kırmızı gömlekli birinci sınıf öğrencisi olduğu varsayılan yedek oyuncusu Jayden Maiava'dan genellikle daha az keskin görünüyordu.

Bahar maçından sonra açıkça USC'nin sezonu yarın başlarsa Moss'un ilk oyuncu olacağını söyleyen Riley'yi tek başına bir serginin etkilemesi pek mümkün değil.

“Şu anda kesinlikle önde” dedi. “Buna şüphe yok.”

Ancak Riley oyun kurucu müsabakasına da kapıyı kapatmadı. Maiava'yı “hızlı bir şekilde geliştiği” için övdü ve Moss'un USC'nin bahar antrenmanlarına yavaş yavaş başladığını, ancak ilerleme kaydedemediğini belirtti.

Riley üç oyun kurucusundan gördüklerinden memnun görünüyordu. Moss'un durumunda koç, kaseti incelerken oyun kurucunun “oldukça yüksek not alacağını” varsaydığını söyledi.


USC geri koşuyor A'Marion Peterson defans oyuncusu Elijah Newby'ye gol attı.


USC geri koşuyor A'Marion Peterson, Cumartesi günü Truva atlarının bahar maçında defans oyuncusu Elijah Newby'ye gol attı.

(Allen J. Schaben / Haberler)



Moss, “Başarıya bir kez ulaşıp sonrasında her şeyin kolay olması söz konusu değil” dedi. “Bu işte gel-gitler olacak.”

Bu bağlamda Cumartesi günkü bahar maçına nasıl baktığınız muhtemelen bir perspektif meselesidir. Hücum zorlandı mı? Yoksa savunma mı baskındı? Her iki tarafın da bir sergideki ilerlemesini ölçmek pek bilimsel değildir.

Ancak savunma açısından beş top kaybına zorlamak (sonuncusu oyunun sonlarında yapılan bir top kaybı) kesinlikle zorlayıcı bir başlangıçtı.

Güvenlik Kamari Ramsey, “Yapmamız gereken şey bu” dedi. “Beş seçim, standart budur.”

Cumartesi öncesinde USC'nin savunmasının bahar boyunca gerçekte nerede durduğu hakkında çok az şey biliniyordu. Savunma revizyonunun ayrıntıları yetersizdi. Yeni planla ilgili sorular çoğunlukla antrenörler tarafından görmezden gelinirken, oyuncular yeni rolleri konusunda sessiz kaldı.

Bir sergi bu resme ancak bu kadar netlik katabilir. Ancak yeni savunmanın ilk çıkışından öğrenilecek bir şey varsa o da şu anda güvenin yüksek olduğudur.

Geçen sezonun nasıl bittiğini düşünürsek, bu bir şeyler söylüyor. Ancak sonbaharın ne anlama gelebileceği herkesin tahminidir.

Savunma tarafı Jamil Muhammad, “Kesinlikle gece gündüz yaşanacak bir duygu” dedi. “Artık daha fazlasına açız.”