USC'nin Alijah Arenas, Cybertruck'tan Kaçış Kaçışını Anlatıyor

plantifulsoul

New member
Alijah Arenas gözlerini açtığında, Tesla Cybertruck'un geçtiğimiz Nisan ayında bir sabah bir ağaç vurmasından birkaç dakika sonra, beş yıldızlı Chatsworth yüksek çember fenomeni nerede olduğundan veya oraya nasıl geldiğinden emin değildi. İlk, yönünü kaybetmiş düşüncesi, evde uyanmış olmasıydı. Fakat bilincini geri kazanırken, Arena emniyet kemerinin beline sıkıca sarıldığını hissetti. Telefonunda Life360 uygulamasını bip sesi çıkardı. Arabanın dışında, kamp ateşi gibi çatlak sesleri duyabiliyordu.

Sonra bir sauna gibi ısının en yüksek ortamına krank olduğunu hissetti. Gösterge tablosunun yolcu tarafı, arenaların görebileceği, alevler içinde zaten yutuldu. Duman arabanın ön kabini dolduruyordu. Artık pencerelerden göremiyordu.

Arenas, iPhone'una ulaştı, dijital anahtarını kaçmak için kullanma niyetinde, sadece Tesla uygulamasının onu kilitlediğini bulmak için. Panik başlamaya başladı.

“Kapıyı açmaya çalıştım,” dedi Arenas, “ve kapı açılmıyor.”

Ufalanmış telsa sibertruck, en iyi USC basketbol alımı Alijah Arenas'ı içeren bir kazadan sonra bir ağaca bitişiktir.

(Çalışma kağıdı)

Emniyet kemerini yırttı ve dumandan uzakta arka koltukta taşındı, arabayı bir çıkış stratejisi için umutsuzca taradı. Kalbi çarpıyordu. Isı dayanılmaz hale geliyordu. Sonra bayıldı.

10 dakikadan fazla bir süre önce – ve Corbin Bulvarı'ndan iki milden daha az – Arenas, Chatsworth'taki bir spor salonu olan DStrkt'de o hafta 10.000 atış yaptı.

Güney Kaliforniya'daki en iyi çember beklentilerinden biri olan Arenas, 2025 yılının başlarında bir yıl önce USC'ye katılmak amacıyla üç yıl sonra Chatsworth'tan mezun olmaktan haftalar uzaktaydı. Bu olağanüstü sıçramaya hazırlanmak için elinden gelen her şeyi yapıyordu.

Alijah Arenas ilk kez Tesla Cybertruck'un direksiyonunun nasıl kilitlendiğini ve Reseda'daki ateşli Nisan enkazına nasıl yol açtığını açıkça anlatıyor.

“Tekerlek arabadaymışım gibi cevap vermiyordu,” dedi Arenas pic.twitter.com/oub2bbacft

– Ryan Kartje (@ryan_kartje) 24 Haziran 2025
Arenas, babası eski NBA yıldızı Gilbert Arenas'a kayıtlı olan Cybertruck'un garip bir şekilde hareket ettiğini fark ettiğinde, daha önce birçok kez olduğu gibi Corbin üzerinde güneye doğru ilerliyordu. Araba spor salonundan ayrıldığını okumuyordu. Tuş takımı açılıp kapanmaya devam etti.

Kırmızı bir ışıkta durduktan sonra, sadece “tekerleğin olması gerektiği kadar kolay hareket etmediğini” fark etmek için şerit değiştirmeye çalıştı. Sağ şeride sürüklenerek “sola dönemeyeceğini” fark etti.

“O zaman bana doğru bir araba geliyor ve bence sadece çekeceğim” dedi. “Bu yüzden bir mahallede sağa doğru ilerlemek için hızlanıyorum çünkü sağdığım sokakta park edilmiş arabalar var. Ama dönmeye hızlandığımda duramıyorum. Tekerlek bana cevap vermiyordu – sanki arabada değilmişim.”

Siber truck, alevlere patlamadan önce bir yangın hidrantına, sonra bir ağaca baktı.

Kırakkabılardan kaçmaya çalışırken dakikalar saat gibi hissetti. Bilincin içine ve dışına sürüklenen Arenas, uyanık kalmak için elinden geleni yaptı. Dudağını olabildiğince sert ısırdı ve tırnaklarını cildine sıktı. Vücudunu soğutmak için kendini bir su şişesinden su ile ıslattı. Mümkün olduğunca çok gürültü yapmaya çalıştı, cam üzerine bağırdı ve vurdu. Ama alevler ısınıyordu, duman kalınlaşıyor.

“Ben panikliyim,” dedi Arenas. “Zamanla savaşıyordum.”

Bir pencereyi kırmak için yola çıktı, siber kek pencerelerinin “kırılmaz” olduğunu bilerek. Elleri camı yumruklamaktan acı çektiğinde, ayaklarını kullanmaya başladı. Sonra tekrar bayıldı.

USC birinci sınıf basketbol oyuncusu Alijah Arenas Salı günü gazetecilerle konuşuyor.

Bu yılın başlarında bir siber paketi kazasından kurtulan USC birinci sınıf öğrencisi Alijah Arenas, Salı günü gazetecilerle konuşuyor.

(Ryan Kartje / Haberler)

Uyandığında, “Tüm sağ tarafımın ateşe yakalandığını fark ettim” dedi.

Ama kıyafetlerini yırttı ve kendini tekrar suda ıslatırken, araba penceresinin dışında bir thud duydu. Sirenler uzaktan ağladı. Sadece devam etkendine söyledi.

Sahip olduğu her şeyle sürücünün tarafı penceresine tekmeledi. Sonunda bir çatlak gördü. Pencere düşmeden ve eller onu bacaklarından araçtan çekmeye başlamadan önce, kısa bir süre bilinçten sürüklenmeye devam etti.

Hissetmeyi hatırladığı bir sonraki şey, sanki dondurucu bir nehre atlamış gibi soğuk bir acele idi. TMZ tarafından elde edilen kaza sahnesinin bir videosu, birkaç inç suda sokakta yüz yüze uzanan arenaları gösterirken, kırık hidrant bir grup iyi Samaritans kurtarmaya geldikten sonra havaya püskürtmeye devam ediyor.

Toplamda, Arenas, kazayı duyan insanlar sonunda onu güvenliğe çekmeye yardımcı oldu. Ne kadar şanslı olduğu için kaybolmadı.

Arenas, “Bu dünyada sizin için kendi bedenlerine yardım etmeye ve riske atmaya istekli inanılmaz insanlar var” dedi. “Benim için, hiç düşünmek istemiyorum Ben bir daha hiç. “

Alijah Arenas öne doğru eğilir ve bir spor salonu içindeki bir sahada basketbol toplar.

Chatsworth High'dan Alijah Arenas sepete sürüyor.

(Nick Koza)

Sonraki saatler ve günler, yakındaki bir hastaneye, sonra bir diğerine çırpılmış olan arenalar için hala puslu. Aşırı duman inhalasyonu ile başa çıkmak için ortak bir yaklaşım olan tıbbi olarak indüklenen bir komaya konuldu.

Sonunda uyandığında, Arenas hala konuşamadı. Ama hemen panik başladı. Arabasının bir başkasına çarpıp vurmadığını veya başka birinin incinmiş olup olmadığını merak etti.

Aylar sonra, olanlar için başka bir yere herhangi bir suçlama getiremiyor. Direksiyon simidinin kilitlenmesi için arenaların hatalı olduğuna dair hiçbir gösterge olmasa da.

“Dürüst olmak gerekirse, tam sorumluluk alıyorum,” dedi Arenas. “İster ben, başka bir araba, bir arıza. Bu duruma gerçekten başka kimseyi koymak istemiyorum – arabayı kim yaptı, bir şey. Yaptığım şey için tam sorumluluk almak istiyorum. Birine zarar verirsem, bu gerçekten üzerime zarar verirdi.”

Arenas kazadan sonra hastanede altı gün geçirdi, ancak uzun süreli büyük yaralanmalara maruz kalmadı. Takip eden haftalarda, gücünü geri kazanmak için ailesinin mahallesinde yürüyüşler yaptı. Yol boyunca, komşular ona çiçek ve iyi dileklerle duş aldılar. Geçen ay aile, minnettarlıklarını paylaşmak için arenaları evlerine kurtaran erkekleri karşıladı.

Hala yaz çemberleri uygulamaları için USC'ye katılma yolunda çalışıyor ve geçişi tamamlanmadan önce hala bazı ön sınıf çalışmaları kalıyor. Ancak geçen hafta USC'ye resmen kaydolduktan sonra, Arenas Salı sabahı uygulama mahkemesi kenarında durdu, yüksek takım takım arkadaşları ve ödevler çağırdı, ilk günden itibaren adım atmaya hazır olan beş yıldızlı bir birinci sınıf öğrencisinin her kısmına baktı.

USC teknik direktörü Eric Musselman, “Perspektifi gerçekten benzersiz,” dedi. “Kazadan önce bile, Alijah ile konuştuğunuzda, hayatı nasıl gördüğüne ve basketbol oyununu nasıl gördüğüne ve takım arkadaşlarını nasıl gördüğüne dair benzersiz bir düşünce süreci.”

Ancak Arenas'ın zihninde, hayatta kalması için ne kadar şanslı olduğunu ve durumun böyle olması için kaç şey doğru gitmesi gerekmiyor. Yardım edildiği gibi başka birine yardım etmekten kurtulduğuna ikna oldu.

“Bana çok şey öğretti,” dedi Arenas. “Çok şanslıyım – ve sadece burada olmak için bile değil. Sadece genel olarak, hayatta.”